Se upp för oseriösa “takläggare”

Många rapporterar problem med oseriösa takläggare, som inte pratar svenska och förstör tak för att sedan erbjuda sig att laga dem. Dessvärre är det så med dessa, att om man ger dem ett lillfinger tar de hela handen. Om någon skadar ditt tak är det bäst att låta en seriös takläggare ta hand om skadan.

Många äldre har de senaste åren fått ovälkommen påhälsning av personer som påstår att de är takläggare, och erbjuder sig att hjälpa till med en reparation av taket. Hans i Stocksund kan tjäna som exempel på hur dessa bedragare opererar:

  • En person ringde på och erbjöd sig att sätta tillbaka en takpanna som blåst ned. För detta ville han ha 200 kronor, vilket Hans sa ja till.
  • Sex personer gick upp på Hans tak. När Hans senare inspekterade taket såg han att flera takpannor försvunnit, och att läkten under hade brutits upp.
  • Dagen därpå kom männen tillbaka och erbjöd sig att laga taket. De ville dock ha 20 000 kronor för besväret. De påstod att läkten de brutit upp varit rutten, men ville inte visa några träbitar som bevis för detta.
  • Hans vägrade betala, och skällde ut männen. Då kom de med ett nytt erbjudande: de hävdade att hela taket behövde bytas ut, och erbjöd sig att göra detta för 400 000 kronor.
Se upp för falska takläggare

Hans vägrade att göra affärer med männen, men dessvärre är det många äldre som blir lurade av oärliga takläggare. I den här artikeln nämns en riktig seriebedragare på området. 

Välj en seriös takläggare

Lita inte på någon som en dag dyker upp i din trädgård och säger att ditt tak behöver åtgärdas. En seriös takläggare arbetar inte på det sättet. Däremot är det många takläggare som erbjuder gratis inspektion och konsultation. En sådan takläggare hittar du här. 

Denna webbplats använder kakor för att ge dig en bättre användarupplevelse. Vi mäter också antalet besök till webbplatsen. Vi sparar ingen information som kan knytas till dig som besökare.